Dwarf Fortress tutorijal posle 16 godina!

dwarf fortress tutorijal

Predstojeća Steam verzija Dwarf Fortress-a ne dobija samo pristupačniji korisnički interfejs; takođe će vas naučiti kako da igrate. Da, tako je. Stiže dugoočekivani Dwarf Fortress tutorijal!

Bilo je divno gledati grafičku verziju Patuljaste tvrđave kako se kreće prema objavljivanju. Stvari koje bismo uzimali zdravo za gotovo u većini igara su mala uzbuđenja za igrače Dwarf Fortress-a: stvari poput slatkog pixel arta i podrške za miš će učiniti igru lakšom za igranje i raščlanjivanje od njenog starog ASCII interfejsa na tastaturi. Sada jedna od najzastrašujućih kompjuterskih igara ikada napravljenih, dobija vodič. Koja divlja ideja će im pasti na pamet posle ove?

„Dwarf Fortress ima dobro zasluženu titulu jedne od najmučnijih igara za učenje“, napisao je ko-kreator Zach Adams u najnovijem Steam update-u. „Mnogo toga se dešava, čak i nakon što smo promenili sve smešne komande na tastaturi i zamenili interfejs sličan Matriksu sa nekom razumljivim i sjajnim pixel artom. Još uvek treba nešto. Nešto što će olakšati potrebu da idete pravo na viki samo da biste razumeti šta se dešava. Odgovor je naravno Dwarf Fortress tutorijal.”

Na osnovu snimaka ekrana u Steam postu, vodič će pokriti mnoge glavne prepreke za nove igrače Patuljaste tvrđave: kontrole, osnove rudarenja, kreiranje i dodeljivanje zaliha robe i podela vaše tvrđave na zone kako bi mogli pravilno da spavaju, radi, i zgrabi grog. Tekstualni okviri sa nekim lepim kodiranjem boja za važne karakteristike uvode ove koncepte i vode vas kroz njih.

Zajedno sa kontrolama miša i jasnim grafičkim interfejsom, pretpostavljam da će ovaj Dwarf Fortress tutorijal odgristi reputaciju Dwarf Fortress-a za ogromnu složenost. To je neverovatno duboka igra, ali kada jednom prođete kroz vizantijski interfejs, nije tako teško pokrenuti tvrđavu.

Preživeti je druga priča. Tutorijali vas verovatno neće naučiti da izbegavate kopanje u vodonosniku i utapanje cele vaše tvrđave ili čuvanje od prve invazije krvožednih vilenjaka, ali neke lekcije je najbolje naučiti na teži način.

Tarn i Zak Adams su skoro u potpunosti razvili Patuljastu tvrđavu, a novi vodič je i dalje porodična stvar: testirala ga je Zakova žena, Ejmi, koja nije igračica Patuljaste tvrđave. Ili nije bilo do tutorijala. „Nakon jednog neuspelog pokušaja sa originalom, najnovija verzija tutorijala joj je omogućila da postane dovoljno dobra u igri da provuče tunel ispod močvare i udavi svoju tvrđavu“, napisao je Zak. „Cilj nam je da ovaj nivo igre učinimo dostupnim svima. Želimo da svet može da izgubi ovu igru i da se zabavlja radeći to.“

Steam verzija Dvarf Fortress još uvek nema datum izlaska, ali sam optimista da ćemo je igrati 2023.

Povezano: Nova ekspanzija za World of Warcraft

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

NAJNOVIJE VESTI