Novi Tesla Model S Plaid može igrati i Cyberpunk 2077!

Tesla Model S Plaid

Ažurirani Tesla Model S Plaid opremljen je računarom snage 10 teraflopova (TFPLs). Za razliku od gigaherca (GHz) kojima merimo clock speed jednog procesora, teraflop je direktna matematička mera performansi kompletnog računara.
Poređenja radi, X Box serije X ima procenjenu snagu od 12TFLPs, a Sony PlayStation 5 – 10,3. 

Elon Musk otkrio je ažurirani Tesla Model S Plaid znatiželjnoj publici, a ljubitelji automoblia maju toliko toga da budu uzbuđeni.

Teslina nova luksuzna limuzina ima 1020 konjskih snaga ispod haube i može da postigne 0-60 mph za 2 sekunde. Iako je to dovoljno da vam podigne obrve, pažnju nam je privukao novi informativno-zabavni sistem: on može da igra Cyberpunk 2077 u punoj grafici!

Tako je! Elon Musk ponosno je pokazao igračke mogućnosti novog Model S Plaid-a demonstrirajući igranje Cyberpunk 2077 na novom 17-inčnom horizontalno postavljenom displeju.

Cyberpunk 2077 je igra sa greškama koju jedva može da podrži rad na Sony PS5 i Xbox Series X; ali čini se da ga Model S Plaid igra besprekorno.

Stoga, ako igrate puno, Tesla Model S može pružiti slično iskustvo Soni PS5. U stvari, Elon Musk je rekao da na računaru automobila možete igrati Cyberpunk brzinom od 60 fps. Marketinški materijal takođe prikazuje Witcher 3 na kontrolnoj tabli, što ga čini obećavajućijim.

Musk je rekao da novi automobil koristi novi softver sa preuređenim korisničkim interfejsom. Pre nekoliko dana, AMD najavio je da će se u sledećem Teslinom saopštenju videti njihove najnovije kartice zasnovane na RDNA. Čini se da Model S Plaid koristi isti za svoj računar. To ga čini najmoćnijim automobilom u proizvodnji, kako na putu, tako i iznutra.

Za razliku od Soni PS5, Musk je rekao da će isporuke početi odmah.

Nažalost, automobil košta 131.000 američkih dolara, što je mnogo više od Soni PS5. Uz to, dobijate blu-ray disk na vrhunskom modelu Play Station 5, nešto što modelu S Plaid nedostaje.

Na stranu sve, Model S prednjači za digitalno moćnim automobilima u budućnosti. Za proizvođače konzola kao što su Sony i Microsoft je očito postavljen cilj koji treba da postignu za svoje konzole sledeće generacije.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

NAJNOVIJE VESTI

Metode fermentacije voća u Srbiji - Destilerija Krstić

Moderne metode fermentacije voća u Srbiji

Fermentacija voća je ključni proces u proizvodnji visokokvalitetnih alkoholnih pića, a savremeni pristupi i tehnologije omogućavaju proizvođačima da unaprede svoje proizvode i osvoje nova tržišta.

QA tester

Šta radi QA Tester?

Uloga QA testera postaje sve važnija kako tehnologija napreduje. QA tester, ili tester za osiguranje kvaliteta, igra ključnu ulogu u razvojnom timu, garantujući da krajnji

genetska terapija

Genetska Terapija i Njena Primena

Genetska terapija predstavlja revolucionarni pristup u medicini koji ima potencijal da radikalno promeni lečenje mnogih bolesti. Tokom poslednjih decenija, napredak u ovoj oblasti je bio