Novi Tesla Model S Plaid može igrati i Ciberpunk 2077!

Tesla Model S Plaid

Ažurirani Tesla Model S Plaid ima 10 TFLOPS računarsku snagu, a Elon Musk je pokazao da može igrati igre isto kao i Soni PS5!

Elon Musk otkrio je ažurirani Tesla Model S Plaid znatiželjnoj publici, a ljubitelji automoblia maju toliko toga da budu uzbuđeni.

Teslina nova luksuzna limuzina ima 1020 konjskih snaga ispod haube i može da postigne 0-60 mph za 2 sekunde. Iako je to dovoljno da vam podigne obrve, pažnju nam je privukao novi informativno-zabavni sistem: on može da igra Ciberpunk 2077 u punoj grafici!

Tako je! Elon Musk ponosno je pokazao igračke mogućnosti novog Model S Plaida demonstrirajući igranje Ciberpunk 2077 na novom 17-inčnom horizontalno postavljenom displeju.

Ciberpunk 2077 je igra sa greškama koju jedva može da podrži rad na Soni PS5 i Xbox Series X; a čini se da ga Model S Plaid igra besprekorno.

Tesla Model S Plaid može igrati Ciberpunk 2077, – rekao je Musk medijima, Model S Plaid ima 10 TFLOPS-a računarske snage, što je uporedivo sa Soni PlayStation 5. Stoga, ako igrate puno, Tesla Model S može pružiti slično iskustvo Soni PS5. U stvari, rekao je da na računaru automobila možete Ciberpunk brzinom od 60 fps. Marketinški materijal takođe prikazuje Vitcher 3 na kontrolnoj tabli, što ga čini obećavajućijim.

Poređenja radi, Model S Plaid ima isti nivo snage kao i PS5, ali zaostaje za 12 teraflopsa snage na Xbox Series X. Istovremeno, nadmašuje 4 teraflopa snage koje vidite na Xbox Series X. Musk je rekao da novi automobil koristi novi softver sa preuređenim korisničkim interfejsom. Pre nekoliko dana, AMD najavio je da će se u sledećem Teslinom saopštenju videti njihove najnovije kartice zasnovane na RDNA. Čini se da Model S Plaid koristi isti za svoj računar. To ga čini najmoćnijim automobilom u proizvodnji, kako na putu, tako i iznutra.

Za razliku od Soni PS5, Musk je rekao da će isporuke početi odmah.

Nađalost, automobil košta 131.000 američkih dolara, što je mnogo više od Soni PS5. Uz to, dobijate blu-ray disk na vrhunskom modelu Play Station 5, nešto što modelu S Plaid nedostaje.

Na stranu sve, Model S prednjači za digitalno moćnim automobilima u budućnosti. Za proizvođače konzola kao što su Soni i Microsoft, daje im neki cilj koji treba da postignu za svoje konzole sledeće generacije.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

NAJNOVIJE VESTI

Život u budućnosti

Kako ćemo živeti u budućnosti?

Prema mišljenju mnogih stručnjaka, duboki podrumi, plutajući gradovi i farme formiraće naš budući pejzaž, dok se očekuje da će svemirske luke sa lakim pristupom Mesecu