Novi Tesla Model S Plaid može igrati i Cyberpunk 2077!

Tesla Model S Plaid

Ažurirani Tesla Model S Plaid opremljen je računarom snage 10 teraflopova (TFPLs). Za razliku od gigaherca (GHz) kojima merimo clock speed jednog procesora, teraflop je direktna matematička mera performansi kompletnog računara.
Poređenja radi, X Box serije X ima procenjenu snagu od 12TFLPs, a Sony PlayStation 5 – 10,3. 

Elon Musk otkrio je ažurirani Tesla Model S Plaid znatiželjnoj publici, a ljubitelji automoblia maju toliko toga da budu uzbuđeni.

Teslina nova luksuzna limuzina ima 1020 konjskih snaga ispod haube i može da postigne 0-60 mph za 2 sekunde. Iako je to dovoljno da vam podigne obrve, pažnju nam je privukao novi informativno-zabavni sistem: on može da igra Cyberpunk 2077 u punoj grafici!

Tako je! Elon Musk ponosno je pokazao igračke mogućnosti novog Model S Plaid-a demonstrirajući igranje Cyberpunk 2077 na novom 17-inčnom horizontalno postavljenom displeju.

Cyberpunk 2077 je igra sa greškama koju jedva može da podrži rad na Sony PS5 i Xbox Series X; ali čini se da ga Model S Plaid igra besprekorno.

Stoga, ako igrate puno, Tesla Model S može pružiti slično iskustvo Soni PS5. U stvari, Elon Musk je rekao da na računaru automobila možete igrati Cyberpunk brzinom od 60 fps. Marketinški materijal takođe prikazuje Witcher 3 na kontrolnoj tabli, što ga čini obećavajućijim.

Musk je rekao da novi automobil koristi novi softver sa preuređenim korisničkim interfejsom. Pre nekoliko dana, AMD najavio je da će se u sledećem Teslinom saopštenju videti njihove najnovije kartice zasnovane na RDNA. Čini se da Model S Plaid koristi isti za svoj računar. To ga čini najmoćnijim automobilom u proizvodnji, kako na putu, tako i iznutra.

Za razliku od Soni PS5, Musk je rekao da će isporuke početi odmah.

Nažalost, automobil košta 131.000 američkih dolara, što je mnogo više od Soni PS5. Uz to, dobijate blu-ray disk na vrhunskom modelu Play Station 5, nešto što modelu S Plaid nedostaje.

Na stranu sve, Model S prednjači za digitalno moćnim automobilima u budućnosti. Za proizvođače konzola kao što su Sony i Microsoft je očito postavljen cilj koji treba da postignu za svoje konzole sledeće generacije.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

NAJNOVIJE VESTI

Montesori radionica

Tehnologija u Montesori okruženjima

Verovali ili ne, koncept tehnologije u Montesori okruženjima je prilično kontroverzan. S jedne strane, želimo da naša deca budu spremna za sve što nam predstoji

Astronomi otkrili najbližu crnu rupu Zemlji

Astronomi otkrili najbližu crnu rupu Zemlji

Teleskop Gemini North na Havajima otkriva prvu uspavanu i najbližu crnu rupu zvezdane mase u našem kosmičkom dvorištu Astronomi su koristeći Međunarodnu opservatoriju Gemini, kojom

e-bicikl

Kako odabrati e-bicikl? Evo devet najboljih!

Ako i dalje zamišljate e-bicikl kao tešku i glomaznu mašinu, razmislite ponovo. Tehnološki napredak znači da su današnji e-bicikli lagani, prenosivi i nude duže trajanje