Novi Tesla Model S Plaid može igrati i Cyberpunk 2077!

Tesla Model S Plaid

Ažurirani Tesla Model S Plaid opremljen je računarom snage 10 teraflopova (TFPLs). Za razliku od gigaherca (GHz) kojima merimo clock speed jednog procesora, teraflop je direktna matematička mera performansi kompletnog računara.
Poređenja radi, X Box serije X ima procenjenu snagu od 12TFLPs, a Sony PlayStation 5 – 10,3. 

Elon Musk otkrio je ažurirani Tesla Model S Plaid znatiželjnoj publici, a ljubitelji automoblia maju toliko toga da budu uzbuđeni.

Teslina nova luksuzna limuzina ima 1020 konjskih snaga ispod haube i može da postigne 0-60 mph za 2 sekunde. Iako je to dovoljno da vam podigne obrve, pažnju nam je privukao novi informativno-zabavni sistem: on može da igra Cyberpunk 2077 u punoj grafici!

Tako je! Elon Musk ponosno je pokazao igračke mogućnosti novog Model S Plaid-a demonstrirajući igranje Cyberpunk 2077 na novom 17-inčnom horizontalno postavljenom displeju.

Cyberpunk 2077 je igra sa greškama koju jedva može da podrži rad na Sony PS5 i Xbox Series X; ali čini se da ga Model S Plaid igra besprekorno.

Stoga, ako igrate puno, Tesla Model S može pružiti slično iskustvo Soni PS5. U stvari, Elon Musk je rekao da na računaru automobila možete igrati Cyberpunk brzinom od 60 fps. Marketinški materijal takođe prikazuje Witcher 3 na kontrolnoj tabli, što ga čini obećavajućijim.

Musk je rekao da novi automobil koristi novi softver sa preuređenim korisničkim interfejsom. Pre nekoliko dana, AMD najavio je da će se u sledećem Teslinom saopštenju videti njihove najnovije kartice zasnovane na RDNA. Čini se da Model S Plaid koristi isti za svoj računar. To ga čini najmoćnijim automobilom u proizvodnji, kako na putu, tako i iznutra.

Za razliku od Soni PS5, Musk je rekao da će isporuke početi odmah.

Nažalost, automobil košta 131.000 američkih dolara, što je mnogo više od Soni PS5. Uz to, dobijate blu-ray disk na vrhunskom modelu Play Station 5, nešto što modelu S Plaid nedostaje.

Na stranu sve, Model S prednjači za digitalno moćnim automobilima u budućnosti. Za proizvođače konzola kao što su Sony i Microsoft je očito postavljen cilj koji treba da postignu za svoje konzole sledeće generacije.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

NAJNOVIJE VESTI

Pad vrednosti kriptovaluta

Nastavlja se pad vrednosti kriptovaluta

Pad vrednosti kriptovaluta – makar one dve najpopularnije digitalne valute, doveo je do toga da ukupna tržišna kapitalizacija ponovo padne ispod milijardu dolara. Bitcoin je

Umetnički prikaz 20 novih Saturnovih satelita

Otkriveno 20 novih Saturnovih satelita

Astronomi su otkrili 20 novih Saturnovih satelita, što je uvećalo taj broj na 82. Saturn je ovim otkrićem pretekao Jupiter, sada već bivši šampion koji