Sony Priprema 25 Novih Igara Za PS5

25 Novih Igara Za PS5

Sony očigledno želi da objavi više od 25 novih igara za PS5 pod svojim brendom PlayStation Studios. A „skoro polovina“ od njih neće biti nastavci ili spinofi kaže Hermen Hulst, vođa PlayStation Studios-a (i bivši upravni direktor Guerrilla Games).

To bi teoretski moglo biti mnogo više igara od četiri prva naslova kompanije Soni o kojima već znamo:

Horizon Forbidden West (2021)

Ratchet and Clank: Rift Apart (June 2021)

God of War: Ragnarok (2021)

Gran Turismo 7 (2022)

Dvadeset i jedna dodatna igra mogla bi da bude zalogaj za PS5, pogotovo ako se uzme u obzir da je novi Gran Turismo već pomeren za sledeću godinu.

Sony možda nije u potpunosti spreman za proizvodnju svih igar. Brendiranje PlayStation Studios i nije baš najjasnije. Kada je prvi put najavljen, Eric Lempel, šef globalnog marketinga u kompaniji Sony Interactive Entertainment, rekao je da brendiranje „ne znači da mi izravno posedujemo programera, već samo znači da smo ga angažovali. U mnogim slučajevima nemamo vlastitog programera. “

25 Novih Igara Za PS5

Jedna od igara o kojoj se spekuliše koja dolazi iz studija koji je udružen sa Sony-jem, može biti Kena: Bridge of Spirits kao i jedna igra iz Haven Studios. Još uvek je nepoznato da li će ti i slični naslovi ući u cifru od 25 naslova jer Sony odbija da da bilo kakav komentar.

Ako vam Haven Studios ne zvuči poznato, to je zato što je kompanija osnovana u martu kada je zapažena ličnost iz industrije Jade Raimond napustila Google po zatvaranju njihovog Stadia development studija. Što potvrđuje ideju da neke od igara nećemo gledati neko vreme. Hulst je napomenuo da će neke igre biti male, i da će im, verovatno trebati manje vremena za razvoj. To je, uz činjenicu da mnoge igre neće biti deo postojećih franšiza, uzbudljivo za one koji nisu AAA fanovi i moglo bi da pomogne u ublažavanju brige da će trebati decenija da sve ove igre izađu.

I dok sve igre možda nisu napravljene in-house, ne mora da znači da će biti loše. Returnal je igra koju je napravio spoljnji programer za PlayStation Studios i primer je originalne igre koja je dobila puno pohvala.

Vredi napomenuti da ove igre neće nužno biti ekskluzivne za PS5. MLB: The Show 21 je igra PlayStation Studios koja je dostupna na Xbox-u, a Horizon Zero Dawn je dobio (donekle problematičan) PC port. Sony je takođe rekao da je zainteresovan da u budućnosti donosi više svojih igara na računare. Postoje, naravno, i igre koje će izaći za PS4, kao i PS5: jedna od njih je Forbidden West koja će biti objavljena na starijem PlayStationu.

Čak i uz sva upozorenja, uzbudljivo je čuti da Sony radi na igricama za PS5, verovatno daleko većim od onoga o čemu smo već čuli. Sa najnovijim Sony-jevim izveštajem o zaradi koji pokazuje da je prodato 7,8 miliona PS5, postoji mnogo kupaca koji će tražiti iskustva koja opravdavaju troškove PS5, a čini se da Sony pokušava da na sve načine zadovolji svoje fanove.

Čitaj Digitalni Svet i saznaj najnovije gejming vesti.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

NAJNOVIJE VESTI

Katapult za rakete – suludo ili brilijantno?

Logistički, finansijski i ekološki najzahtevniji procesi svakog svemirskog putovanja je njegov sam početak. Zbog jačine Zemljine gravitacije, potrebne su ogromne količine goriva da bi se

Život u budućnosti

Kako ćemo živeti u budućnosti?

Prema mišljenju mnogih stručnjaka, duboki podrumi, plutajući gradovi i farme formiraće naš budući pejzaž, dok se očekuje da će svemirske luke sa lakim pristupom Mesecu