Najbolji telefoni za snimanje i obradu fotografija

Fotografija

Fotografija je postala sastavni deo našeg života, posebno u eri pametnih telefona. Gotovo svi imaju pametni telefon sa kamerom i fotografije se često koriste za društvene mreže, blogove, web stranice i lične kolekcije. Međutim, ne svi pametni telefoni su jednako dobri za fotografiju i obradu slika. U ovom blog postu ćemo razmotriti najbolje modele pametnih telefona za snimanje i obradu slika.

iPhone 13 Pro Max

Apple je već godinama lider u mobilnoj fotografiji, a iPhone 13 Pro Max je poslednja u nizu impresivnih telefona u njihovoj liniji. Ima tri kamere od 12 megapiksela (široka, ultrawide i telefoto), a uz nove funkcije kao što su fotografije u ProRAW formatu i mogućnost snimanja videa u Dolby Vision HDR, ovaj telefon je savršen za fotografe koji žele vrhunske rezultate. Takođe, iPhone 13 Pro Max ima jednu od najboljih funkcija za obradu slika, a to je Deep Fusion tehnologija, koja omogućava brzu i preciznu obradu fotografija.

Samsung Galaxy S21 Ultra

Samsung Galaxy S21 Ultra je najbolji Android telefon na tržištu i jedan od najboljih telefona za fotografiju. Ima četiri kamere, uključujući telefoto kameru od 10 megapiksela, a prednja kamera ima impresivnih 40 megapiksela. Osim toga, ovaj telefon ima niz korisnih funkcija, uključujući Space Zoom, Super Steady Video, 8K video i Single Take. Samsung je takođe unapredio softversku stranu fotografije, što olakšava obradu fotografija na telefonu.

Photo by Anh Nhat on Unsplash

Google Pixel 6 Pro

Google Pixel 6 Pro donosi novu generaciju fotografije na Android platformu. Ovaj telefon ima dve kamere od 50 i 12 megapiksela, što omogućava snimanje kristalno jasnih fotografija. Pixel 6 Pro ima i novi Tensor procesor, koji pomaže u obradi fotografija, kao i u boljoj osetljivosti na niskom svetlu. Aplikacija za obradu fotografija je takođe izuzetno intuitivna i jednostavna za korišćenje.

OnePlus 9 Pro

OnePlus 9 Pro je još jedan Android telefon koji se ističe u pogledu fotografije. Ima tri kamere od 48 megapiksela (široka, ultrawide i telefoto) i pruža impresivnu stabilnost slike i jasnoću. Jedna od najboljih stvari kod ovog telefona je podrška za RAW format, koji omogućava fotograferima da rade sa neobrađenim fotografijama i prilagođavaju ih po sopstvenom izboru.

iPhone SE (2020)

Za one koji su ograničeni budžetom, iPhone SE je izvrsna opcija za kvalitetne fotografije. Iako ima samo jednu kameru od 12 megapiksela, ovaj telefon koristi istu kameru kao i iPhone 8, što znači da je i dalje vrlo sposoban u snimanju fotografija. Osim toga, iPhone SE (2020) ima isti A13 Bionic čip kao i iPhone 11, što olakšava obradu fotografija na telefonu.

Photo by Lorenzo Rui on Unsplash

Huawei P40 Pro

Huawei P40 Pro je odličan izbor za one koji žele mnogo opcija i efekata prilikom snimanja fotografija. Ima četiri kamere (50, 40, 12 i ToF senzor), a korisnici mogu uživati u naprednim funkcijama poput 10x optičkog zooma i mogućnosti snimanja videa u 4K rezoluciji. Huawei je takođe poznat po svojim vrhunskim kamerama, pa ne iznenađuje što je ovaj telefon jedan od najboljih na tržištu.

Xiaomi Mi 11 Ultra

Xiaomi Mi 11 Ultra je novi igrač na tržištu, ali već se ističe svojim kamerama. Ima tri kamere (50, 48 i 48 megapiksela), a prednja kamera ima impresivnih 20 megapiksela. Osim toga, ovaj telefon ima podršku za RAW format, Super Steady Video, 8K video i Night mode 2.0. Sve ove funkcije čine Xiaomi Mi 11 Ultra izvrsnim izborom za sve one koji traže kvalitetne fotografije i opcije za obradu.

Zaključak

Iako DSLR kamere i dalje dominiraju profesionalnom fotografijom, pametni telefoni su postali sve više popularni. Praktičnost i kvalitet slike koju pružaju su razlog tome. Odabir najboljeg pametnog telefona za fotografiju zavisi o vašim preferencijama. Ipak, svi gore navedeni modeli su izvrsni izbori za ljubitelje fotografije i one koji žele vrhunske rezultate. Dakle, uzmite u obzir ove modele pri odabiru svog sljedećeg pametnog telefona i uživajte u snimanju i obradi fotografija na vašem mobilnom uređaju.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

NAJNOVIJE VESTI