Američko Ministarstvo Odbrane Istražuje UAP

uap

Američko Ministarstvo odbrane (DoD) najavilo je 3. maja da pokreće formalnu procenu delovanja Pentagona u vezi sa onim što vojska naziva Neidentifikovani vazdušni fenomeni (UAP). Kancelarija generalnog inspektora DoD-a izdala je pre nekoliko dana dopis, najavljujući plan i izjavila da će izvršiti reviziju kako su kancelarije sekretara odbrane, vojne službe, komande boraca, agencije za borbenu podršku, odbrambene agencije i vojne kriminalisti;ke organizacije reagovale na mnoštvo “viđenja” NLO-a.

„Cilj ove procene je da se utvrdi u kojoj meri je Ministarstvo odbrane preduzelo mere u vezi sa neidentifikovanim vazdušnim pojavama. Možemo revidirati cilj kako evaluacija bude napredovala, a mi ćemo razmotriti predloge menadžmenta za dodatne ili revidirane ciljeve“, navodi se u memorandumu.

Dopis je takođe tražio „tačku kontakta za ocenu“ u roku od 5 dana od datuma memoranduma. „Tačka kontakta treba da bude vladin službenik ili pripadnik vojne službe – GS-15 ili vojni ekvivalent“, navodi se u belešci.

Prošle godine, u avgustu, Pentagon je stvorio radnu grupu za proučavanje pojava UAP-a. U saopštenju, Pentagon je rekao da je radna grupa osnovana kako bi poboljšala svoje razumevanje prirode i porekla UAP-a. „Misija radne grupe je otkrivanje, analiza i katalogizacija UAP-a koji mogu potencijalno predstavljati pretnju američkoj nacionalnoj sigurnosti“, navodi se u saopštenju.

uap

U aprilu ove godine Pentagon je potvrdio autentičnost procurelih video zapisa i fotografija koji prikazuju predmete koji su opisani kao „sfera“, „žir“ i „metalni balon”. Kako je izvestio CNN, porparol Pentagona je rekao da je video snimke i fotografije na kojima se vide ti predmeti napravilo osoblje američke mornarice.

Kancelarija generalnog inspektora deluje kao službeni čuvar Pentagona i pruža administrativne i krivične istrage i revizije za operacije koje spadaju pod DoD. Tradicionalno, generalni inspektor istražuje navode o nezakonitim radnjama ili procenjuje kako Pentagon rešava osetljiva ili politički nabijena pitanja.

Čitajte Digitalni Svet i saznajte najnovije tehnološke vesti.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

NAJNOVIJE VESTI