Američko Ministarstvo Odbrane Istražuje UAP

uap

Američko Ministarstvo odbrane (DoD) najavilo je 3. maja da pokreće formalnu procenu delovanja Pentagona u vezi sa onim što vojska naziva Neidentifikovani vazdušni fenomeni (UAP). Kancelarija generalnog inspektora DoD-a izdala je pre nekoliko dana dopis, najavljujući plan i izjavila da će izvršiti reviziju kako su kancelarije sekretara odbrane, vojne službe, komande boraca, agencije za borbenu podršku, odbrambene agencije i vojne kriminalisti;ke organizacije reagovale na mnoštvo “viđenja” NLO-a.

„Cilj ove procene je da se utvrdi u kojoj meri je Ministarstvo odbrane preduzelo mere u vezi sa neidentifikovanim vazdušnim pojavama. Možemo revidirati cilj kako evaluacija bude napredovala, a mi ćemo razmotriti predloge menadžmenta za dodatne ili revidirane ciljeve“, navodi se u memorandumu.

Dopis je takođe tražio „tačku kontakta za ocenu“ u roku od 5 dana od datuma memoranduma. „Tačka kontakta treba da bude vladin službenik ili pripadnik vojne službe – GS-15 ili vojni ekvivalent“, navodi se u belešci.

Prošle godine, u avgustu, Pentagon je stvorio radnu grupu za proučavanje pojava UAP-a. U saopštenju, Pentagon je rekao da je radna grupa osnovana kako bi poboljšala svoje razumevanje prirode i porekla UAP-a. „Misija radne grupe je otkrivanje, analiza i katalogizacija UAP-a koji mogu potencijalno predstavljati pretnju američkoj nacionalnoj sigurnosti“, navodi se u saopštenju.

uap

U aprilu ove godine Pentagon je potvrdio autentičnost procurelih video zapisa i fotografija koji prikazuju predmete koji su opisani kao „sfera“, „žir“ i „metalni balon”. Kako je izvestio CNN, porparol Pentagona je rekao da je video snimke i fotografije na kojima se vide ti predmeti napravilo osoblje američke mornarice.

Kancelarija generalnog inspektora deluje kao službeni čuvar Pentagona i pruža administrativne i krivične istrage i revizije za operacije koje spadaju pod DoD. Tradicionalno, generalni inspektor istražuje navode o nezakonitim radnjama ili procenjuje kako Pentagon rešava osetljiva ili politički nabijena pitanja.

Čitajte Digitalni Svet i saznajte najnovije tehnološke vesti.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

NAJNOVIJE VESTI

Astronomi otkrili najbližu crnu rupu Zemlji

Astronomi otkrili najbližu crnu rupu Zemlji

Teleskop Gemini North na Havajima otkriva prvu uspavanu i najbližu crnu rupu zvezdane mase u našem kosmičkom dvorištu Astronomi su koristeći Međunarodnu opservatoriju Gemini, kojom

e-bicikl

Kako odabrati e-bicikl? Evo devet najboljih!

Ako i dalje zamišljate e-bicikl kao tešku i glomaznu mašinu, razmislite ponovo. Tehnološki napredak znači da su današnji e-bicikli lagani, prenosivi i nude duže trajanje

Pronađen Hiparhov drevni katalog zvezda

Smatralo se da je grčki astronom Hiparh, ilustrovan na slici iznad u svojoj opservatoriji u Aleksandriji u Egiptu, napisao prvi, sada već drevni katalog zvezda.

Elon Musk preuzeo Twitter

Elon Musk preuzeo Twitter

Elon Musk, vlasnik Tesle i Space X-a je napokon preuzeo Twitter! Simpatični milijarder morao je na kraju da izbroji do 44 milijarde dolara kako bi