Igra Prestola Je Od Početka Obećavala Ovakav Kraj

igra prestola

 

HBO-ova Igra prestola, zasnovana na knjizi Pesma leda i vatre Džordža R. R. Martina, koja u Aprilu 2021 proslavlja svoj gvozdeni ljubilej, od početka je bila ambiciozan projekat. Epska fantastika koju odlikuje prostrani svet pun zanimljivih likova i priča koje ti drže pažnju satima. Game of Thrones je svakako moralo biti teško prilagoditi ekranu čak i pored silnog novca koji je u njegovu produkciju uložen. Iako niko nije mogao da predvidi u kojoj će meri kraj biti kontroverzan, možda su razočarani obožavaoci ipak trebali znati da se to neće dobro završiti. Na kraju, fanovi su imali velika očekivanja od emisije. A verovatno je bilo mnogo različitih očekivanja koje serija nikada nije mogla sve da zadovolji. Dakle, možda se u tragičnom finalu serije krije i nešto dobro.

 

Igra Prestola I Novi Standardi U Produkciji

 

igra prestola

 

Možda će buduće fantastične serije učiti iz Igre prestola. Ne samo da će ove serije naučiti šta ne treba raditi po završetku, već bi se mogle ugledati na Game of Thrones u najboljim godinama i videti šta bi treble učiniti. Igra prestola bila je popularna dugi niz godina. Razlozi za to su mnogi, ali uključuju intrigantne zaplete i ubedljive likove emisije. Spremnost HBO-ove serije da istražuje sive zone sa svojim likovima takođe je bila od koristi. Serije poput The Witcher izgleda da su spremne da urade ono što je uradila Game of Thrones i možda je poboljšaju. I drugi, poput Amazonove serije Gospodar prstenova, takođe bi trebalo da vode beleške. Iako Igra prestola nije mogla da obraduje sve svoje fanove, da li su oni mogli da predvide loš kraj?

Da Li Smo Mogli Očekivati Ovakav Kraj?

 

Postoji nekoliko razloga za to. Prvo, serija je uvek bila vrlo mračna. Tradicionalniji srećni kraj ne bi odgovarao Igri prestola. Čak bi i gorko-slatki kraj, poput filmova o Gospodaru prstenova, mogao da odskače. Međutim, čini se da je emisija krenula u gorče slatkom smeru, pa bi obožavaocima moglo biti oprošteno što su pretpostavljali da će se tako završiti Game of Thrones. Drugo, fanovi su imali velika očekivanja. Ova očekivanja mogla su se čak razlikovati od obožavaoca do obožavaoca. Tako da je piscima HBO-ove serije verovatno bilo teško da ih zadovolje sve.

Da su fanovi želeli da Starkovi budu svi zajedno u Winterfell-u ili da Daenerys Targaryen zauzme tron, nikada ne bi bili zadovoljni. Bez obzira da li su želeli da Jaime i Brienne završe zajedno ili da Jon Snow ubije Noćnog kralja, verovatno bi neko na kraju bio razočaran. Gorko-slatki ili srećni kraj za neke likove verovatno bi uvek morao doći na štetu ostalih. Na primer, obožavaoci Daenerys bili bi srećni da je ona zauzela tron. Ali da li bi ta priča nastala na štetu porodice Stark? To je moguće. Međutim, sve bi to zavisilo od toga kako su pisci Igre prestola prikazali likove. Neki obožavaoci mogu tvrditi da je srećan ili barem gorko-slatki kraj za sve bio moguć.

Idealan Kraj Za Sve

 

Idealan kraj za neke fanove možda nije idealan kraj za sve. Ipak, većina obožavalaca je verovatno znala da ne očekuje da će dobiti sve što su želeli. Igra prestola ipak nije bila takva vrsta serije. Međutim, ono što su obožavaoci očekivali bio je kraj koji je imao smisla. A neki obožavaoci osećaju da nisu shvatili. Završetak Igre prestola bio je iznenadan i čudan za neke, posebno za likove poput Daenerys i Bran Starka.

Daenerys i njeno ubijanje nevinih ljudi za neke obožavaoce nije imao smisla, niti činjenica da je Bran postao kralj. Daenerys je obično čuvala vatru samo za one koji su je zaslužili, a Bran ranije nije pokazao nikakav interes za vladanje. Oba lika su zaslužila bolje završetke, one koji bi zaista pratili njihov karakterni luk. Možda ne bi bilo moguće da oba lika dobiju dobre završetke, ali su oba lika zaslužila završetke koji imaju smisla.

 

igra prestola

 

Da je Daenerys osvojila tron i održala dobre odnose sa porodicom Stark, to bi mnogo bolji kraj, sudeći po nekim obožavaocima. Svi su mogli postati visoki zvaničnici njene vladavine, što je moglo zadovoljiti većinu obožavalaca. Bran je i dalje mogao postati kralj ali to ne bi bilo tako izvanredno. Da je lik bolje razvijen, većini obožavalaca verovatno to ne bi toliko ni smetalo. Arya je mogla ostati u Winterfellu ili postati vitez ili telohranitelj, oba kraja bi mogla imati zadovoljne obožavaoce. Jaime je mogao ostati sa Brienne, što bi dalo smisao razvoju njegovog lika kroz celu seriju.

 

Ostali fanovi možda uživaju u ovakvom finalu Igre Prestola. A neki fanovi se možda neće složiti da će seriju uvek biti teško završiti. Ipak, idealan završetak ovako velike serije sa svim njenim brojnim likovima i pričama svakako je bio veliki izazov za njegove pisce. I sa tako velikim očekivanjima, fanovi su možda od samog starta bili osuđeni na razočaranje.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

NAJNOVIJE VESTI

Metode fermentacije voća u Srbiji - Destilerija Krstić

Moderne metode fermentacije voća u Srbiji

Fermentacija voća je ključni proces u proizvodnji visokokvalitetnih alkoholnih pića, a savremeni pristupi i tehnologije omogućavaju proizvođačima da unaprede svoje proizvode i osvoje nova tržišta.

QA tester

Šta radi QA Tester?

Uloga QA testera postaje sve važnija kako tehnologija napreduje. QA tester, ili tester za osiguranje kvaliteta, igra ključnu ulogu u razvojnom timu, garantujući da krajnji

genetska terapija

Genetska Terapija i Njena Primena

Genetska terapija predstavlja revolucionarni pristup u medicini koji ima potencijal da radikalno promeni lečenje mnogih bolesti. Tokom poslednjih decenija, napredak u ovoj oblasti je bio