Kako da svoje omiljene igre i konzole sačuvate od mikroba

Igre

Proteklih nekoliko godina bile su izazovne za sve nas, a mnogi od nas su se okrenuli video igricama kako bi prekratili vreme i pobegli od stvarnosti. Iako gejming može biti zabavan i zanimljiv hobi, neophodno je preduzeti korake da vaša oprema za igre bude čista i bez mikroba, posebno tokom i nakon nedavno navršene pandemije COVID-19. U ovom tekstu ćemo proći kroz nekoliko saveta i trikova o tome kako da vaše omiljene igre i konzole budu čiste.

Zašto je čišćenje vaše gejming opreme važno?

Oprema za gejming, kao i svaki drugi često korišćeni predmet, može da sadrži klice i bakterije koje mogu izazvati bolest. Prema studiji koju je sproveo Univerzitet u Arizoni, oprema za igre, uključujući kontrolere i tastature, može imati više bakterija nego daska za toalet! Zbog toga je ključno da preduzmete korake da redovno čistite svoju opremu za gejming.

Pored toga, mnoge igračke konzole i kontroleri su skupe investicije, a briga o njima može pomoći da se produži njihov životni vek. Nagomilavanje prašine i prljavštine može da izazove kvarove, pa čak i da ošteti vašu opremu, tako da je redovno čišćenje od suštinskog značaja za nesmetano funkcionisanje vaše opreme za igre.

Kako očistiti gejming opremu?

Čišćenje vaše opreme za igre ne mora da bude komplikovan proces. Evo nekoliko jednostavnih koraka koje možete da pratite da biste sačuvali svoje omiljene igre i konzole  i održali ih u stanju bez mikroba.

Isključite svoju opremu

Pre nego što počnete sa čišćenjem, obavezno isključite konzolu i kontroler. Ovo će sprečiti bilo kakvo oštećenje ili strujni udar tokom procesa čišćenja.

Uklonite sve ostatke prašine

Koristite meku, suvu krpu ili kompresovani vazduh da biste uklonili prašinu ili ostatke sa konzole i kontrolera. Budite nežni kada čistite svoju opremu kako biste izbegli grebanje ili oštećenje bilo koje površine.

Dezinfikujte

Nakon što uklonite sve ostatke, koristite dezinfekciona sredstva ili maramice da očistite kontroler i konzolu. Obavezno pratite uputstva proizvođača i izbegavajte da tečnost uđe u kontroler ili konzolu.

Pustite da se osuši

Nakon dezinfekcije, ostavite da se vaša oprema potpuno osuši pre nego što je ponovo upotrebite. Ovo će sprečiti bilo kakvo oštećenje kontrolera ili električnih komponenti konzole.

Saveti za održavanje čistoće vaše sobe za igre

Pored čišćenja vaše opreme za igre, takođe je od suštinskog značaja da održavate svoju sobu za gejming čistom. Evo nekoliko saveta koji će vam pomoći da vaš prostor za igre ostane bez bakterija.

Perite ruke

Pre i posle igranja, obavezno dobro operite ruke sapunom i vodom. Ovo će pomoći u sprečavanju širenja klica i bakterija.

Koristite dezinfekcione maramice

Držite pakovanje dezinfekcionih maramica u blizini i koristite ih da obrišete svoj prostor za igre, uključujući radni sto, stolicu i sve druge površine koje se često dodiruju.

Koristite HEPA filter

Investirajte u HEPA filter za vazduh kako biste uklonili prašinu i druge zagađivače iz vazduha. Ovo može pomoći u smanjenju količine prašine i ostataka koji se akumuliraju na vašoj opremi.

Izbegavajte jelo i piće

Iako je možda primamljivo da grickate dok igrate, izbegavajte da jedete i pijete u svojoj sobi za igre. Ovo može pomoći u sprečavanju prosipanja i mrvica da dođu na vašu opremu i privlače klice i bakterije.

Zaključak

Održavanje vaše opreme za igre čistom je od suštinskog značaja za vaše zdravlje i dugovečnost vaše opreme. Prateći korake navedene u ovom postu na blogu, možete održavati svoje omiljene igre i konzole bez mikroba i bez problema. 

Ne zaboravite da operete ruke, koristite dezinfekcione maramice i izbegavajte da jedete i pijete u svojoj sobi za igre da bi vaš prostor bio čist i bezbedan. Srećno igranje!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

NAJNOVIJE VESTI