MCU Serija “Loki”

Loki

Disney+ spisak  Marvel Cinematic Universe televizijskih serija nastavlja da se širi. “Loki” će obeležiti treću televizijsku seriju franšize na Disney streaming servisu premijerom serije od šest epizoda, koja je trebalo da bude 11. Juna. Ali Loki je Bog prevarant. 5. maja, Disney + je najavio da će serija debitovati 9. juna, a uzastopne epizode ​​će se emitovati sredom. (Vrlo je moguće da je emitovanje pomereno na sredu da se ne bi takmičilo sa novom Star Wars serijom, The Bad Batch, koja je prva položila pravo na raspored emitovanja petkom.)

Seriji su prethodile dve MCU serije “VandaVision” i “The Falcon and the Winter Soldier”, koje su premijerno prikazane na Disney + u januaru, odnosno martu.

Serija će pratiti zlikovca Lokija (Tom Hiddleston) dok nastavlja svoju ulogu Boga nestašluka u novoj seriji koja se održava nakon događaja iz filma “Avengers: Endgame” 2019. godine.

Loki je dugo bio smatran jednim od najpopularnijih likova Marvel Cinematic Universe, bez obzira na to što je zlikovac. Hiddleston je lik prikazao u pregršt filmova iz franšize, uključujući sva tri filma “Thor”, “Avengers” iz 2012. i “Avengers: Infinity War” iz 2018. godine. Lik je služio kao glavni antagonist u prvom filmu “Thor” i “The Avengers”.

Početkom aprila, Marvel je objavio prvi puni trailer za Loki. U njemu vidimo putovanja kroz vreme i Owen Wilson-a! A ono što je možda i najvažnije, tu je i Gugu Mbatha-Raw!

 

Ko glumi u seriji?

Tom Hiddleston je jedini veteran Marvel Cinematic Universe za kojeg je potvrđeno da se pojavljuje u seriji. U seriji će glumiti zajedno sa Owen Wilson-om kao Mobius M. Mobius, koji radi za Time Variance Authority. Gugu Mbatha-Raw takođe predstavlja člana TVA. Dodatni članovi glumačke ekipe uključuju Sophia Di Martino, Wunmi Mosaku i Richard E. Grant; Marvel još uvek nije pružio informacije o njihovim likovima.

Zaplet

Kao što se može videti u trailer, Loki je izbegao zarobljeništvo da bi na kraju bio zadržan od strane druge organizacije. Lokija je uhvatila organizacija nazvana TVA, koja je u Marvelovim stripovima poznata kao Time Variance Authority. Organizacija je odgovorna za nadgledanje različitih vremenskih tokova u stripu, što čini njeno uključivanje u “Loki” razumljivim, s obzirom na to da se serija odvija nakon vremenskih putovanja u “Avengers: Endgame”.

Iako je nejasno kakvi će Lokijevi planovi biti tokom serije, postoji scena u kojoj on uzvikuje da Heimdall (koji je umro u “Avengers: Infinity War”) i Thor “bolje budu spremni”. Da li se i Heimdall vraća u Marvel Cinematic Universe? Kako će se Thor osećati kada se njegov antagonistički brat vrati? Samo će vreme pokazati.

Loki

Čekaj malo, zar Loki nije umro ?!

Da, jeste! Više puta. Loki je umro u “Thor-u”, da bi vaskrsnuo bez ikakvog objašnjenja u sekvenci posle kredita. Takođe je lažirao sopstvenu smrt u “Thor: The Dark World”. To je postala šala u franšizi. Thanos je izjavio da više neće biti “vaskrsenja” kada je zadavio Lokija, naizgled zauvek, na početku “Avengers: Infinity War”. Bez obzira, tu smo gde smo. Čekamo 9. jun.

Tehnički, verzija Lokija koja se pojavljuje u predstojećoj Disney+ seriji nije vaskrsla. Ova verzija Lokija potiče iz ranije vremenske linije: Iron Man, Captain America i Ant-Man putovali su na događaje “The Avengers” u “Avengers: Endgame” da bi ponovo stekli Kamen beskonačnosti, ali je kamen završio u rukama Lokija iz tog vremenskog toka, koji ga je iskoristio za beg iz zarobljeništva. Pobegli Loki je mnogo antagonističniji od kasnijih verzija njegovog lika i nejasno je kako će ili će biti obavešten o raznim događajima koji su se dogodili nakon filma “The Avengers”. Putovanje kroz vreme je zbunjujuće.

Baš smo nestrpljivi! Tek treba otkriti kako se “Loki” – zajedno sa TV serijama “WandaVision” i “The Falcon and Winter Solider” uklapaju u veliku šemu MCU-a. Pored najave brojnih MCU filmova koji u narednih nekoliko godina dolaze na naše ekrane, najsigurnija opklada je da će se serija Loki nekako povezati sa filmom “Thor: Love and Thunder” koji treba da izađe 2022. godine.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

NAJNOVIJE VESTI

Metode fermentacije voća u Srbiji - Destilerija Krstić

Moderne metode fermentacije voća u Srbiji

Fermentacija voća je ključni proces u proizvodnji visokokvalitetnih alkoholnih pića, a savremeni pristupi i tehnologije omogućavaju proizvođačima da unaprede svoje proizvode i osvoje nova tržišta.

QA tester

Šta radi QA Tester?

Uloga QA testera postaje sve važnija kako tehnologija napreduje. QA tester, ili tester za osiguranje kvaliteta, igra ključnu ulogu u razvojnom timu, garantujući da krajnji

genetska terapija

Genetska Terapija i Njena Primena

Genetska terapija predstavlja revolucionarni pristup u medicini koji ima potencijal da radikalno promeni lečenje mnogih bolesti. Tokom poslednjih decenija, napredak u ovoj oblasti je bio