Microsoft predstavlja novu generaciju Windows-a

Nova Windows generacija

Microsoft planira da detaljno predstavi svoju „sledeću generaciju Windows-a“ na događaju krajem meseca juna 2021.

Ovaj softverski gigant počeo je slanje poziva medijima za Windows događaj koji će se odigrati 24. juna.

Izvršni direktor Microsofta Satya Nadella i glavni direktor za proizvode Panos Panai biće prisutni na ovom događaju. Windows događaj počinje u 11:00 ET / 8AM PT. Poziv dolazi samo nedelju dana nakon što je Nadella dao najavu „sledeće generacije Windows-a“.

Očekuje se da će Microsoft detaljno predstaviti svoje sledeće značajne promene u operativnom sistemu, a verovatno će sadržati i niz vizuelnih poboljšanja. Takođe, očekuje se i da ćemo videti neke značajne promene korisničkog interfejsa u sistemu Windows-a pod kodnim imenom „Sun Valley“. Čini se da Microsoftova pozivnica za događaj čak otkriva i novi Windows logo.

Microsoft je prošlog meseca potvrdio da se Windows 10Ks, operativni sistem koji je prvobitno napravljen za uređaje sa dva ekrana, više neće isporučivati. Kompanija sada uvodi vizuelne elemente operativnog sistema Windows 10Ks u glavnu verziju operativnog sistema Windows 10.

Mnogo vizuelnog posla je već započeto, sa novim sistemskim ikonama, poboljšanjima File Explorer-a i krajem ikona iz Windows 95-e. Microsoft se takođe fokusira na poboljšanje osnova Windows-a, sa popravkama za preuređivanje problema sa aplikacijama na više monitora, dodavanjem Xbox Auto HDR funkcije i poboljšanjima podrške za Bluetooth audio.

Nadella je takođe obećao da će otključati bolju ekonomiju za programere i kreatore u samom sistemu Windows, tako da ćemo verovatno bliže videtii promene u prodavnici koje dolaze u Windows-u. Microsoft je poslednjih meseci radio na novoj prodavnici aplikacija za Windows, a glasine su sugerisale da će Microsoft otvoriti svoju prodavnicu za sve aplikacije i konkurentske platforme za plaćanje.

Još ćemo videti koje će se promene videti tog 24. juna, i dalje ispratiti tok događaja i vesti.

Za više informacija, pratite novosti Digitalnog sveta.

 

 
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

NAJNOVIJE VESTI

Astronomi otkrili najbližu crnu rupu Zemlji

Astronomi otkrili najbližu crnu rupu Zemlji

Teleskop Gemini North na Havajima otkriva prvu uspavanu i najbližu crnu rupu zvezdane mase u našem kosmičkom dvorištu Astronomi su koristeći Međunarodnu opservatoriju Gemini, kojom

e-bicikl

Kako odabrati e-bicikl? Evo devet najboljih!

Ako i dalje zamišljate e-bicikl kao tešku i glomaznu mašinu, razmislite ponovo. Tehnološki napredak znači da su današnji e-bicikli lagani, prenosivi i nude duže trajanje

Pronađen Hiparhov drevni katalog zvezda

Smatralo se da je grčki astronom Hiparh, ilustrovan na slici iznad u svojoj opservatoriji u Aleksandriji u Egiptu, napisao prvi, sada već drevni katalog zvezda.

Elon Musk preuzeo Twitter

Elon Musk preuzeo Twitter

Elon Musk, vlasnik Tesle i Space X-a je napokon preuzeo Twitter! Simpatični milijarder morao je na kraju da izbroji do 44 milijarde dolara kako bi