Novi Apple proizvodi: Vodič

novi apple proizvodi

Apple 2020 je bio ispunjen revolucionarnim najavama proizvoda, uključujući: dolazak pet novih iPhona (iPhone SE, iPhone 12 mini, iPhone 12, 12 Pro i 12 Pro Max); dva nova modela Apple Watch (Apple Watch SE i Apple Watch Series 6); i tri nova Maca sa Appleovim sopstvenim M1 čipom (za koji se sigurno može reći da je zauzeo PC svet).

Do sada nam je 2021. godina donela 24-in iMac sa potpuno novim dizajnom, iPad Pro sa M1 čipom, AirTag, novi Apple TV i ljubičasti iPhone 12.

Šta bi još Apple mogao da nam pruži u 2021. godini?

U ovom članku ćemo pogledati šta očekujemo da će Apple lansirati 2021. godine. Istražili smo sve glasine i trendove koje bismo mogli da pronađemo kako bismo vam doneli naša predviđanja. Čitajte dalje da biste saznali šta nam to stiže iz Apple-ove kuhinje.

novi apple proizvodi

Mac

Apple je 2020. otkrio da će prebaciti sve svoje Mac računare sa Intelovih procesora na sopstveni silicijum do leta 2022. godine. Apple je već ažurirao većinu svojih potrošačkih mašina, uključujući MacBook Air, Mac mini, iMac i dva MacBook Pro modela, pa se čini verovatno da ćemo uskoro početi da gledamo neke Apple-ove pro-fokusirane Mac-ove. 

MacBook Pro 14in 

Prema različitim izveštajima, manji MacBook Pro treba da dobije redizajn. Čini se da bismo mogli videti 14-inčni MacBook Pro sa tanjim okvirima oko ekrana.

Čini se verovatnim da će dva 13in MacBook Pro koja trenutno nude 2.0GHz Intel procesore biti modeli koji će dobiti ovaj tretman, što bi moglo značiti da će Apple prodavati tri vrste MacBook Pro: 13in, 14in i 16in.

MacBook Pro 16in

Ažuriranje 16-inčnog MacBook Pro modela, koje je pokrenuto u novembru 2019., odavno je isteklo. Ovo nije samo zato što je sada prošlo više od godinu dana, već zato što se koriste isti procesori koje je Apple koristio u 15-inčnom MacBook Pro-u koji je došao pre njega.

MacBook Pro od 16 inča dizajniran je za intenzivnu upotrebu, pa očekujemo da Apple koristi moćniji procesor od M1, koji se koristi za Mac računare. Ovo može biti M1Ks ili M2 čip.

iMac 32in

Manji iMac je doživeo veliko ažuriranje već 2021. godine, sa novim živopisnim dizajnom i većim ekranom. Ali šta je sa većim iMac-om?

Verovatno će 27-inčni iMac naslediti model sa većim ekranom – 30 ili 32 inča. Takođe može dobiti sličan redizajn modela od 24 inča, iako opcije boja mogu biti različite.

MacBook Air

MacBook Air je redizajniran, što bi moglo uključivati izbor boja sličnih iMac-u. Lansiranje 2022. godine izgleda verovatnije za ovu novu mašinu pa su male šanse da bismo je mogli videti pre kraja 2021. godine.

novi apple proizvodi

Mac Pro

Što se tiče Mac Pro-a: navodi se da je u toku rad na Apple Silicon Mac Pro-u, sa 32-jezgrenim CPU-om i do 128-Core GPU-om. Ipak, malo je verovatno da će se pojaviti pre 2022. godine.

iPads

Već smo dobili M1 čip u iPad Pro-u 2021. godine, šta još možemo očekivati da vidimo?

Veći iPad mini

Apple je ažurirao gotovo sve svoje iPad-ove 2020. godine, osim iPad-a mini. Možda ne treba da čudi što ga Apple još uvek nije ažurirao – na kraju krajeva, pre njegovog ažuriranja u martu 2019. godine, kompanija ga je ignorisala tri i po godine.

Kada se iPad mini ažurira, mogli bismo zabeležiti povećanje veličine ekrana i uklanjanje dugmeta za početak, baš kao što je to bio slučaj sa iPad Air-om 2020. godine. Ako Apple redizajnira iPad mini, ne očekujemo promene pre oktobra 2021. godine. .

Tanji / lakši iPad

Priča se da bi novi iPad takođe mogao da se lansira sa novim dizajnom koji više liči na to kako je iPad Air izgledao pre nego što je ažuriran 2020. godine.

iPhone 13

Već ima dosta glasina o sledećem iPhone-u, mada ne znamo da li će se zvati iPhone 13 ili iPhone 12s.

Za sada glasine sugerišu brzinu osvežavanja od 120Hz (više od 60Hz), smanjeni zarez i razna poboljšanja kamere.

Audio

Usred vesti da u Apple Music možda dolazi nova opcija pretplate na zvuk visoke rezolucije, vreme je da Apple poboljša mogućnosti nekih svojih audio proizvoda.

AirPods

Apple je lansirao AirPods Max slušalice u decembru 2020. godine, ali navodno radi na raznim novim AirPod-ovima, uključujući AirPods X (navodno sportski) i AirPods Pro Lite (jeftinija verzija AirPods Pro), i treća generacija AirPods-a.

HomePod sa ekranom

Ovo možda neće stići 2021. godine, ali nadamo se da ima neke istine u glasinama da Apple radi na HomePodu sa ekranom. Oduvek smo govorili da će ekran HomePod učiniti beskrajno upotrebljivijim, ali možda smo jedini koji mrze što moramo razgovarati sa našim zvučnikom.

Ekran bi proširio upotrebu HomePoda izvan zvuka u vizuelni – tako da biste mogli da gledate podkastove i vesti i YouTube video zapise, ali najkorisnije i da komunicirate putem FaceTime-a.

Nova područja

Ako Apple nikada ne bi inovirao dalje od proizvoda koje trenutno proizvodi, mogao bi biti zaostao kako tehnologija napreduje. Stoga nije iznenađenje da kompanija radi na raznim novim oblastima.

Konzola za igrice

Mislimo da je ovo možda samo evolucija Apple TV-a, ali postoje izveštaji koji tvrde da Apple želi da proda igraću konzolu koja bi se takmičila sa Switch-om.

AR naočare

Apple je jasno pokazao interes za proširenu stvarnost i možda ćemo čuti više o Appleovim planovima da 2021. godine napravi Apple AR naočare ili čak neke VR naočare!

Iako glasine sugerišu da Appleov AR – ili Mixed Reality proizvod nećemo videti do 2022. godine, moguće je da će Apple možda svoje planove podeliti sa programerima u nekom trenutku 2021. godine, pokušavajući da ih natera da dizajniraju aplikacije za novi uređaj, pa možda čujemo nešto i ranije.

Apple Car

Apple Car je bio vruća glasina za 2016. godinu, ali od tada se pojavilo da je Apple smanjio svoje ambicije na ovom frontu, ali nešto se definitivno dešava na polju automobila. Rečeno je da je kompanija imala do 1.000 programera koji rade na takozvanom Project Titan-u i da je osnovala razne front kompanije, uključujući Faraday Futures i Sixty Eight Research.

Industrijske glasine predstavljale su 2020. godinu kao mogući datum za lansiranje Apple automobile, što se očigledno nije dogodilo ali činjenica jeste da se nešto događa. Pitanje je šta.

 

Prati Digitalni Svet ako te zanimaju novi gadžeti.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

NAJNOVIJE VESTI