Umetnička galerija od 360 stepeni vodi vas u svet Vinsenta Van Goga

Virtual Van Gogh museum

Van Gogh: The Immersive Experience muzej otvoren je za širu javnost u pozorištu Olimpia u centru Majamija.

Ukoliko je reč o istoriji zapadne umetnosti, zaista je malo ličnosti koje mogu biti poznatije od holandskog slikara Vincenta Van Gogha. U samo jednoj deceniji uticajni postimpresionista uspeo je da stvori otprilike oko 2.100 komada originalne umetnosti u širokom spektru medija, koji uključuju pejzaže, mrtvu prirodu i portrete.

Iako je njegov genij ostao uglavnom neprepoznat do godina nakon njegove smrti, njegova dela su poslužila kao inspiracija za veći deo moderne umetnosti koju danas poznajemo.

Van Gogh: The Immersive Experience ima za cilj upravo da osvetli ovog genija, nudeći polaznicima priliku da utonu u Van Goghovo nasleđe putem izložbe svetla i zvuka od čak 20.000 kvadratnih stopa pokrenute tehnologijom mapiranja projekcije od 360 stepeni.

Ova jedinstvena galerija, koju je razvio producent i kustos zabave Exhibition Hub u saradnji sa platformom za otkrivanje zabave Fever, koristi najsavremeniju tehnologiju video mapiranja kako bi 300 slika, skica i crteža dovela na život kroz velike digitalne projekcije sve od poda do plafona. Ovo uključuje poznata dela kao što su Zvezdana noć, kao i Van Goghov prepoznatljivi autoportret.

Pored tehnologije za mapiranje video zapisa od 360 stepeni, ova izložba takođe nudi dodatno desetominutno višesenzorno VR iskustvo koje vas vodi kroz jedan dan u životu jedinstvenog umetnika. Prisutni mogu da saznaju više o inspiraciji iza poznatih dela kao što su Vincent’s Bedroom at Arles i Starry Night Over The Rhone River.

Van Gogh: The Immersive Experience otvoren je za širu javnost u legendarnom pozorištu Olimpia u centru Majamija. Ulaznice se trenutno mogu kupiti putem zvanične veb stranice (34,90 USD za odrasle, 19,90 USD za decu).

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

NAJNOVIJE VESTI

Nothing Phone 1, front and back side

Nothing Phone 1: Pogledajte kako izgleda

Nove fotografije Nothing Phone 1 uređaja najzad rešavaju misteriju izgleda ovog, već prilično misterioznog telefona.  Kompanija Nothing, kreator jednih od najinteresantnijih slušalica na tržištu danas,