Umetnička galerija od 360 stepeni vodi vas u svet Vinsenta Van Goga

Virtual Van Gogh museum

Van Gogh: The Immersive Experience muzej otvoren je za širu javnost u pozorištu Olimpia u centru Majamija.

Ukoliko je reč o istoriji zapadne umetnosti, zaista je malo ličnosti koje mogu biti poznatije od holandskog slikara Vincenta Van Gogha. U samo jednoj deceniji uticajni postimpresionista uspeo je da stvori otprilike oko 2.100 komada originalne umetnosti u širokom spektru medija, koji uključuju pejzaže, mrtvu prirodu i portrete.

Iako je njegov genij ostao uglavnom neprepoznat do godina nakon njegove smrti, njegova dela su poslužila kao inspiracija za veći deo moderne umetnosti koju danas poznajemo.

Van Gogh: The Immersive Experience ima za cilj upravo da osvetli ovog genija, nudeći polaznicima priliku da utonu u Van Goghovo nasleđe putem izložbe svetla i zvuka od čak 20.000 kvadratnih stopa pokrenute tehnologijom mapiranja projekcije od 360 stepeni.

Ova jedinstvena galerija, koju je razvio producent i kustos zabave Exhibition Hub u saradnji sa platformom za otkrivanje zabave Fever, koristi najsavremeniju tehnologiju video mapiranja kako bi 300 slika, skica i crteža dovela na život kroz velike digitalne projekcije sve od poda do plafona. Ovo uključuje poznata dela kao što su Zvezdana noć, kao i Van Goghov prepoznatljivi autoportret.

Pored tehnologije za mapiranje video zapisa od 360 stepeni, ova izložba takođe nudi dodatno desetominutno višesenzorno VR iskustvo koje vas vodi kroz jedan dan u životu jedinstvenog umetnika. Prisutni mogu da saznaju više o inspiraciji iza poznatih dela kao što su Vincent’s Bedroom at Arles i Starry Night Over The Rhone River.

Van Gogh: The Immersive Experience otvoren je za širu javnost u legendarnom pozorištu Olimpia u centru Majamija. Ulaznice se trenutno mogu kupiti putem zvanične veb stranice (34,90 USD za odrasle, 19,90 USD za decu).

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

NAJNOVIJE VESTI

Metode fermentacije voća u Srbiji - Destilerija Krstić

Moderne metode fermentacije voća u Srbiji

Fermentacija voća je ključni proces u proizvodnji visokokvalitetnih alkoholnih pića, a savremeni pristupi i tehnologije omogućavaju proizvođačima da unaprede svoje proizvode i osvoje nova tržišta.

QA tester

Šta radi QA Tester?

Uloga QA testera postaje sve važnija kako tehnologija napreduje. QA tester, ili tester za osiguranje kvaliteta, igra ključnu ulogu u razvojnom timu, garantujući da krajnji

genetska terapija

Genetska Terapija i Njena Primena

Genetska terapija predstavlja revolucionarni pristup u medicini koji ima potencijal da radikalno promeni lečenje mnogih bolesti. Tokom poslednjih decenija, napredak u ovoj oblasti je bio