Umetnička galerija od 360 stepeni vodi vas u svet Vinsenta Van Goga

Virtual Van Gogh museum

Van Gogh: The Immersive Experience muzej otvoren je za širu javnost u pozorištu Olimpia u centru Majamija.

Ukoliko je reč o istoriji zapadne umetnosti, zaista je malo ličnosti koje mogu biti poznatije od holandskog slikara Vincenta Van Gogha. U samo jednoj deceniji uticajni postimpresionista uspeo je da stvori otprilike oko 2.100 komada originalne umetnosti u širokom spektru medija, koji uključuju pejzaže, mrtvu prirodu i portrete.

Iako je njegov genij ostao uglavnom neprepoznat do godina nakon njegove smrti, njegova dela su poslužila kao inspiracija za veći deo moderne umetnosti koju danas poznajemo.

Van Gogh: The Immersive Experience ima za cilj upravo da osvetli ovog genija, nudeći polaznicima priliku da utonu u Van Goghovo nasleđe putem izložbe svetla i zvuka od čak 20.000 kvadratnih stopa pokrenute tehnologijom mapiranja projekcije od 360 stepeni.

Ova jedinstvena galerija, koju je razvio producent i kustos zabave Exhibition Hub u saradnji sa platformom za otkrivanje zabave Fever, koristi najsavremeniju tehnologiju video mapiranja kako bi 300 slika, skica i crteža dovela na život kroz velike digitalne projekcije sve od poda do plafona. Ovo uključuje poznata dela kao što su Zvezdana noć, kao i Van Goghov prepoznatljivi autoportret.

Pored tehnologije za mapiranje video zapisa od 360 stepeni, ova izložba takođe nudi dodatno desetominutno višesenzorno VR iskustvo koje vas vodi kroz jedan dan u životu jedinstvenog umetnika. Prisutni mogu da saznaju više o inspiraciji iza poznatih dela kao što su Vincent’s Bedroom at Arles i Starry Night Over The Rhone River.

Van Gogh: The Immersive Experience otvoren je za širu javnost u legendarnom pozorištu Olimpia u centru Majamija. Ulaznice se trenutno mogu kupiti putem zvanične veb stranice (34,90 USD za odrasle, 19,90 USD za decu).

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

NAJNOVIJE VESTI

Astronomi otkrili najbližu crnu rupu Zemlji

Astronomi otkrili najbližu crnu rupu Zemlji

Teleskop Gemini North na Havajima otkriva prvu uspavanu i najbližu crnu rupu zvezdane mase u našem kosmičkom dvorištu Astronomi su koristeći Međunarodnu opservatoriju Gemini, kojom

e-bicikl

Kako odabrati e-bicikl? Evo devet najboljih!

Ako i dalje zamišljate e-bicikl kao tešku i glomaznu mašinu, razmislite ponovo. Tehnološki napredak znači da su današnji e-bicikli lagani, prenosivi i nude duže trajanje

Pronađen Hiparhov drevni katalog zvezda

Smatralo se da je grčki astronom Hiparh, ilustrovan na slici iznad u svojoj opservatoriji u Aleksandriji u Egiptu, napisao prvi, sada već drevni katalog zvezda.

Elon Musk preuzeo Twitter

Elon Musk preuzeo Twitter

Elon Musk, vlasnik Tesle i Space X-a je napokon preuzeo Twitter! Simpatični milijarder morao je na kraju da izbroji do 44 milijarde dolara kako bi