Elon Musk preuzeo Twitter

Elon Musk preuzeo Twitter

Elon Musk, vlasnik Tesle i Space X-a je napokon preuzeo Twitter!

Simpatični milijarder morao je na kraju da izbroji do 44 milijarde dolara kako bi preuzeo Twitter, jednu od uticajnijih društvenih mreža današnjice.

Musk je u svojim javnim nastupima isticao kako je primarni motiv preuzimanja omogućavanje slobode govora. Veliki korak ka tom cilju napravio je otpuštanjem gotovo kompletnog rukovodstva Twittera. Otkaze su dobili direktor Parag Agraval, finansijski direktor Ned Sigal, i direktor pravnog sektora Vidžaja Gade. Otkaz je dobio glavni savetnik, i dosadašnji “guru” kompanije, Son Edžet. Oni svakako iz Twittera odlaze punih džepova, i pri tome ne mislimo samo na novopristigle milijarde dolara Elona Musk-a. One su svakako vodeći razlog zašto su se otpušteni članovi rukovodstva borili na sudu da se preuzimanje sprovede do kraja, iako je Musk tražio drugačije, budući da su tadašnji rukovodioci bili nepotpuni u pružanju informacija neophodnih za sprovođenje preuzimanja. 

Za sada nema najava daljih značajnijih promena politike Twittera. Prve najave svakako treba shvatiti kao pokušaj da se umire finansijeri, oglašivači i javnost, a tek nakon toga treba očekivati prave i konkretne poteze. Prvi korak je svakako pokazao svima koliko su rukovodeći kadrovi precenjeni i preplaćeni.

“The bird is freed”, tvitovao je Musk. Da li će tako zaista i biti, vreme će pokazati.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

NAJNOVIJE VESTI

Metode fermentacije voća u Srbiji - Destilerija Krstić

Moderne metode fermentacije voća u Srbiji

Fermentacija voća je ključni proces u proizvodnji visokokvalitetnih alkoholnih pića, a savremeni pristupi i tehnologije omogućavaju proizvođačima da unaprede svoje proizvode i osvoje nova tržišta.

QA tester

Šta radi QA Tester?

Uloga QA testera postaje sve važnija kako tehnologija napreduje. QA tester, ili tester za osiguranje kvaliteta, igra ključnu ulogu u razvojnom timu, garantujući da krajnji

genetska terapija

Genetska Terapija i Njena Primena

Genetska terapija predstavlja revolucionarni pristup u medicini koji ima potencijal da radikalno promeni lečenje mnogih bolesti. Tokom poslednjih decenija, napredak u ovoj oblasti je bio